Telecí kýta na víně plněná brzlíkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Telecí kýta
  • 350 g Telecí brzlík
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno portské
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 389.8 mg
  • Draslík 1209.6 mg
  • Vláknina 65.5 mg
  • Vitamín A 65.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji.

  • 2

    Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme.

  • 3

    Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu