Dušená treska se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 3269.6 mg
  • Vláknina 20298.5 mg
  • Vitamín A 20298.5 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotku, oškrábeme brambory, mrkve a celer. Opláchneme pórek a odkrojíme z něho část u kořínků a uvadlou zelenou část. Rozpůlíme ho a nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Celer, mrkev a brambory pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme na něj slaninu, kterou necháme zesklovatět. Přidáme potom všechnu pokrájenou zeleninu (brambory, mrkve, celer, šalotku, rajčata) a dusíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek a bobkový list. Zalijeme vínem a rybím vývarem.

  • 4

    Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme ji do kastrolu k zelenině a přikryjeme poklicí. Dusíme 30 minut.

  • 5

    Před podáváním ještě nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu