Pečená štika na švédský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 187.8 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 436.3 mg
 - Vitamín A 436.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvou očištěnou štiku rozřízneme od řitního otvor až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřežeme hlavu, ploutve a rozřízneme ji podélně okolo páteře. Páteř vykrojíme, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme a nakrájíme na porce, které osušíme.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vajíčko s hořčicí. Porce posypeme z každé strany solí, drceným kmínem a bílým pepřem. V pekáčku rozehřejeme máslo (2 lžíce) s olejem, porce štiky vložíme na omastek kůží vespod. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce).
 - 
                                3
Pekáček se štikou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení maso polijeme výpekem.
 - 
                                4
Porce upečené štiky dáme na talíře, do výpeku přilijeme 1 dl smetany, necháme přejít varem a vzniklou omáčku přidáme k porcím a hned podáváme.