Nadívaná kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1297 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 176.8 mg
 - Vláknina 642.2 mg
 - Vitamín A 642.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
 - 
                                2
Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
 - 
                                3
Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
 - 
                                4
Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.