Bulka s trhaným vepřovým

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 430 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 100 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks paprička jalapeňo
  • 16 ks Žemle tmavá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
  • 2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • 8 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 236.5 mg
  • Vláknina 4985.5 mg
  • Vitamín A 4985.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme ve vodě a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř.

  • 2

    V malé misce smícháme kmín, oregáno a papriku. Touto směsí posypeme vepřově maso a nakonec potřeme olivovým olejem.

  • 3

    Maso dáme do pekáče, přidáme najemno nasekanou jalapeňo, cibuli i stroužky česneku. Podlijeme pivem a pomerančovou šťávou. Pečeme na 120 °C asi 7,5 hodin. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme půl hodiny.

  • 4

    Vytáhneme z trouby a necháme pár minut odpočívat, poté maso natrháme vidličkami. Promícháme ho s výpekem.

  • 5

    Bulky rozpůlíme a rozdělíme do nich trhanou masovou směs. Doplníme majonézou a nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu