Špikovaná štika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Štika obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 92.7 mg
  • Vláknina 926.5 mg
  • Vitamín A 926.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce štiky osolíme, pokmínujeme a protkneme nudličkami slaniny, které jsme obalili v paprice.

  • 2

    Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme za občasného podlévání vodou, až maso změkne.

  • 3

    Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu