Mozečky po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Telecí mozek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 šálek Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 3999 mg
  • Draslík 832.9 mg
  • Vláknina 3036.8 mg
  • Vitamín A 3036.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozečky vložíme asi na 1 hodinu do vody s octem. Potom je propláchneme, odblaníme, znovu opláchneme a povaříme 10 minut v osolené vodě se svazkem bylinek.

  • 2

    Vodu slijeme, osušené a vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na rozehřátém másle.

  • 3

    Na talířích obložíme mozečky plátky citronu a posypeme je nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu