Platýz s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Platýz - filety
  • 5 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 1102.5 mg
  • Vláknina 3321.3 mg
  • Vitamín A 3321.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.

  • 2

    Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.

  • 3

    K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.

  • 4

    Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu