Rybí šňůra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 400 g Mořský jazyk
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana sójová
  • 200 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.2 mg
  • Draslík 844.3 mg
  • Vláknina 1340 mg
  • Vitamín A 1340 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z mořského jazyka a lososa nakrájíme podélně na proužky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme. Proužky napichujeme po dvou na párátka, vždy jeden stočený plátek lososa a mořského jazyka.

  • 2

    Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli podusíme na másle, zalijeme vývarem a zvolna dusíme několik minut. Přidáme připravené ryby a vaříme 6 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do vývaru vmícháme smetanu, špetku šafránu a povaříme do husta. Nakonec omáčku osolíme a přidáme jemně nasekaný kopr.

  • 4

    Rybí šňůrky na talíři omáčkou přelijeme.

Komentáře k receptu