Jehněčí maso na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 10 g Kari koření
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1141 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 119.9 mg
  • Vláknina 4734.5 mg
  • Vitamín A 4734.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1462.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mouku rozmícháme ve smetaně.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přisypeme kostičky masa a orestujeme. Osolíme, opepříme, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Nyní přilijeme smetanu s moukou, dobře promícháme a vaříme ještě 30 minut.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu