Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mouka sójová odtučněná
  • 40 g Strouhanka
  • 4 g Olej rostlinný
  • 200 g Filé rybí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1924 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 223.4 mg
  • Draslík 317.5 mg
  • Vláknina 27584 mg
  • Vitamín A 27584 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé necháme rozmrazit, zbavíme ho vody, pokrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme pod fólií v chladničce zhruba dvacet minut.

  • 2

    Poté filé umeleme spolu se sardelkami, přidáme sůl, žloutek a sojovou mouku. Směs dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Z každého uděláme karbanátek, který obalíme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Jako přílohu volíme bramborovou kaši a salát.

Komentáře k receptu