Mořské plody s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Garnát obecný
  • 300 g Mušle slávky
  • 200 g Chobotnice
  • 250 g Fazolové výhonky
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 603.4 mg
  • Vláknina 1830.9 mg
  • Vitamín A 1830.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské plody opláchneme a osolíme. Rybí omáčku smícháme se 4 lžícemi vody, 1/2 lžičkou soli, trochou pepře a cukrem. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky. Mátu opláchneme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek nasekáme na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka dle chuti a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm orestujeme mořské plody, česnek, cibulky a papričky. Poté přidáme mátu a výhonky, ochucenou rybí omáčku a vše na prudkém ohni krátce osmažíme.

  • 3

    Dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, dozdobíme mátovými lístky a podáváme. Jako přílohu můžeme použít dlouhozrnnou rýži.

Komentáře k receptu