Skopový guláš s kapustou a fazolkami
Suroviny
- 750 g Skopová plec
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Brambory
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 80 g Cibule
- 200 g Kapusta hlávková
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 3 g Pepř černý mletý
- 8 g Sůl
- 3 g Nové koření celé
- 20 g Paprika mletá sladká
- 300 ml Voda pitná
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 67 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 718.7 mg
- Vláknina 11583.2 mg
- Vitamín A 11583.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso nakrájíme na větší kousky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kapustu na proužky, brambory na plátky, fozolky překrojíme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, mrkev, celer, petržel, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Nyní přidáme fazolky, kapustu, nové koření, česnek, brambory a dusíme doměkka.
-
3
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.