Skopový guláš s kapustou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Brambory
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Nové koření celé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 718.7 mg
  • Vláknina 11583.2 mg
  • Vitamín A 11583.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nakrájíme na větší kousky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kapustu na proužky, brambory na plátky, fozolky překrojíme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, mrkev, celer, petržel, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Nyní přidáme fazolky, kapustu, nové koření, česnek, brambory a dusíme doměkka.

  • 3

    Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu