Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 700 g Perlička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sirup kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 196 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 192.7 mg
  • Draslík 1691.7 mg
  • Vláknina 17172.5 mg
  • Vitamín A 17172.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.

  • 2

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.

  • 3

    Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.

  • 4

    Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.

  • 5

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu