Bažant na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 60 g Cibule
  • 480 g Knedlík kynutý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Jíška hotová světlá
  • 200 ml Smetana na vaření
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 183.7 mg
  • Draslík 680.7 mg
  • Vláknina 7639.7 mg
  • Vitamín A 7639.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přiložíme porce bažanta, podlijeme troškou vody a pekáček dáme do trouby péct. Porce občas poléváme vypečeným tukem a dbáme, aby se paprika nespálila. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou a dopečeme.

  • 3

    Porce bažanta rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme paprikovou omáčkou.

Komentáře k receptu