Zapečené medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 9 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1695 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 823.9 mg
  • Vláknina 5548 mg
  • Vitamín A 5548 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáče, do výpeku na pánvi přilijeme víno a krátce povaříme. Vmícháme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme medailonky v pekáči.

  • 2

    Na pánvi opečeme žampiony nakrájené na plátky, přidáme nasekanou cibuli a česnek a 3 minuty podusíme. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a omáčku nalijeme jako další vrstvu do pekáče. Pokryjeme plátky sýra a jako poslední vrstvu rozložíme plát z listového těsta, okraje utěsníme a přitiskneme k pekáči. Vidličkou uděláme po celé ploše otvory, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu