Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 1076.8 mg
  • Vitamín A 1076.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené uzené maso. Když pustí šťávu, přidáme nakrájenou skopovou kýtu a za stálého míchání kousky masa opečeme ze všech stran. Do hrnce přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přidáme pepř a sůl, přilijeme pivo a 1 dl vody, promícháme a vaříme, až je maso měkké. Vše nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme vegetou, pepřem a solí a ještě krátce převaříme.

Komentáře k receptu