Pohanková kaše s čerstvou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brokolice
  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Květák
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pastinák
  • 450 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.6 mg
  • Vláknina 8940.5 mg
  • Vitamín A 8940.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.

  • 2

    Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.

  • 4

    Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu