Pohanková kaše se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 200 g Švestky
  • 375 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Mléko plnotučné
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 2325 mg
  • Vitamín A 2325 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2352.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku důkladně promyjeme a dáme ji do 1.5 litru mléka vařit. Do mléka přidáme sůl a pomalu vaříme 20 minut.

  • 2

    Do uvařené kaše přimícháme omyté sušené švestky bez pecek a hrozinky. Vše dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem. Kaši se švestkami pečeme při 200°C dozlatova přibližně 15-20 minut.

  • 3

    Upečenou kaši polijeme rozpuštěným máslem (2-3 lžíce), posypeme práškovým cukrem s vanilkou, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře k receptu