Pohanková kaše s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 500 g Pohanka
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 930 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.

  • 2

    Pohanku scedíme, necháme okapat a rozdělíme do hlubokých talířů. Každou porci zalijeme horkým mlékem a podáváme jako hlavní chod.

  • 3

    Chceme-li kaši podávat studenou, necháme pohanku vychladnout a zalijeme ji studeným mlékem.

Komentáře k receptu