Ukrajinská polévka
Suroviny
- 100 g Rýže dušená
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 6 ks Pepř bílý celý
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 1050 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 434.6 mg
 - Vláknina 41240.6 mg
 - Vitamín A 41240.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, okurku, brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme.
 - 
                                2
Zpěníme na másle cibuli, přidáme brambory, okurku, mrkev a koření.
 - 
                                3
Přelijeme vodou a přidáme bujon.
 - 
                                4
Přidáme rýži a vaříme do změkknutí rýže i brambor.
 - 
                                5
Hotovou polévku zalijeme sladkou smetanou.