Pórkový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 242 mg
 - Draslík 1067.5 mg
 - Vláknina 21031.5 mg
 - Vitamín A 21031.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.2 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.
 - 
                                2
Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.
 - 
                                3
Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.
 - 
                                4
Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.