Slepice v rýži se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 165.5 mg
 - Draslík 1279.9 mg
 - Vláknina 15179.8 mg
 - Vitamín A 15179.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
 - 
                                2
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
 - 
                                3
Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.