Risotto nero

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Olihně
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule červená
  • 360 g Rýže loupaná
  • 1000 ml Vývar rybí
  • 175 ml Víno bílé
  • 24 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 380.9 mg
  • Vláknina 3950 mg
  • Vitamín A 3950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně pečlivě očistíme. Hlavy s chapadélky a vnitřnostmi vytáhneme ze zbytku těla. Odřízneme hlavy pod očima, tuto část vyhodíme. Chapadélka odložíme k pozdější úpravě. Maso pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Vývar uvedeme do varu, na mírném plameni necháme vařit.

  • 3

    Cibulku osmažíme na rozpáleném másle, přidáme maso a necháme opékat. Poté přidáme česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 4

    Víno společně s inkoustem z olihní či sépií vlijeme k rýži a vaříme do vyvaření tekutin. Poté přilijeme naběračku vývaru a opět vaříme (do vyvaření veškerého vývaru). Postup opakujeme až do jeho spotřebování.

  • 5

    Odkrojená chapadélka osmahneme na olivovém oleji, poté jimi ozdobíme hotové rizoto a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu