Rizoto po viareggiosku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1158 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 96.8 mg
 - Draslík 274.3 mg
 - Vláknina 4535 mg
 - Vitamín A 4535 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule.
 - 
                                2
Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián.
 - 
                                5
Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě.
 - 
                                6
Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                