Vepřové s anýzem a fenyklem
Suroviny
- 60 g Rýže předvařená (parboiled)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Anýz celý
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 4 ks Vepřové kotlety
- 4.5 dl Pomerančová šťáva
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pernod
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 874.6 mg
- Vláknina 4863.5 mg
- Vitamín A 4863.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.
-
2
Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.
-
3
Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.
-
4
V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
-
5
Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.