Vepřové s anýzem a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Anýz celý
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 4.5 dl Pomerančová šťáva
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pernod
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 874.6 mg
  • Vláknina 4863.5 mg
  • Vitamín A 4863.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.

  • 2

    Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.

  • 3

    Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.

  • 4

    V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.

Komentáře k receptu