Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 392.5 mg
 - Vláknina 6589.8 mg
 - Vitamín A 6589.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            