Rizoto s houbami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 7.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 47.9 mg
  • Draslík 676.1 mg
  • Vláknina 12175 mg
  • Vitamín A 12175 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.

  • 2

    V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.

  • 3

    Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.

  • 4

    Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.

Komentáře k receptu