Italské rizoto s paprikami
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 50 g Pažitka
 - 750 ml Masový vývar
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1005 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 294.9 mg
 - Vláknina 5324.5 mg
 - Vitamín A 5324.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme papriky, rozkrájíme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme je na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na pánev vlijeme olej, rozehřejeme a přidáme na něj papriky a česnek. Dusíme 10 minut, potom vsypeme rýži a jemně nasekaný tymián. Přiléváme vroucí vývar a zprudka vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne.
 - 
                                3
Nakonec hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.