Zeleninový nákyp s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 213.1 mg
 - Draslík 623.1 mg
 - Vláknina 7261.4 mg
 - Vitamín A 7261.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.
 - 
                                3
Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.