Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 195.5 mg
 - Draslík 633.1 mg
 - Vláknina 9139.8 mg
 - Vitamín A 9139.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka.
 - 
                                4
Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny.
 - 
                                5
Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme.