Kuře Singapur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Hrozinky
  • 200 g Jablka
  • 200 g Kompot ananasový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rýže dušená
  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 246.5 mg
  • Draslík 677.6 mg
  • Vláknina 5503 mg
  • Vitamín A 5503 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 88.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře naplníme dušenou rýží, upevníme jehlami. Vložíme na pekáč s máslem a pečeme v troubě pod pokličkou.

  • 2

    Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením, smetanou a trochou vývaru. Necháme přejít varem a přecedíme. Do omáčky nakonec přidáme spařené rozinky.

  • 3

    Kuře upravíme na mísu, obložíme plátky jablek a ananasu, podušenými na másle. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu