Studený rýžový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Mléko sójové
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 217.4 mg
  • Vláknina 5807.8 mg
  • Vitamín A 5807.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 500.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.

  • 2

    Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

  • 3

    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.

  • 4

    Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.

Komentáře k receptu