Kuře s rýží po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1177 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 330.8 mg
 - Draslík 856.2 mg
 - Vláknina 3269.5 mg
 - Vitamín A 3269.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
 - 
                                3
Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.