Pimientos rellenos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 491.7 mg
 - Vláknina 6963 mg
 - Vitamín A 6963 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z paprik odkrojíme vršky i se stopkami, odstraníme semena a dužinu.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a česnek, smažíme do zlatova. Přidáme maso a osmahneme do hněda. Přimícháme víno, zvolna vaříme 10 minut, dokud se víno nevstřebá.
 - 
                                3
Přidáme krájená rajčata z konzervy a zvolna vaříme asi 10 minut, pak přidáme vařenou rýži. Odstavíme z ohně, přimícháme do směsi vejce a nasekanou petrželku. Dobře osolíme.
 - 
                                4
Směsí naplníme papriky, přiklopíme vršky paprik a narovnáme na stojato do pečící nádoby. Zakapeme zbytkem oleje a pečeme 40 - 45 minut v předehřáté troubě na 180°C. Pečeme, dokud nebudou papriky měkké. Vyndáme z trouby a před podáváním necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.