Kopřivy s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 500 g Kopřiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 469.5 mg
  • Vláknina 18987 mg
  • Vitamín A 18987 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé jarní kopřivy opláchneme, lístky otrháme a spaříme je vařící vodou, scedíme, nadrobno nasekáme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kopřivy a osmahneme je. Přisypeme spařenou, propláchnutou rýži, chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme paprikou a zalijeme vodou v poměru 1:3. Dusíme do měkka.

  • 3

    Podáváme s kyselým mlékem a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu