Kopřivy s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 469.5 mg
 - Vláknina 18987 mg
 - Vitamín A 18987 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé jarní kopřivy opláchneme, lístky otrháme a spaříme je vařící vodou, scedíme, nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kopřivy a osmahneme je. Přisypeme spařenou, propláchnutou rýži, chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme paprikou a zalijeme vodou v poměru 1:3. Dusíme do měkka.
 - 
                                3
Podáváme s kyselým mlékem a nastrouhaným sýrem.