Jehněčí rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 584.7 mg
 - Vláknina 6762.8 mg
 - Vitamín A 6762.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.
 - 
                                3
K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.