Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 915 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 45.4 mg
 - Draslík 231.4 mg
 - Vláknina 1607.6 mg
 - Vitamín A 1607.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme.
 - 
                                3
Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať.