Černé rizoto
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 850 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 545 mg
 - Vláknina 11889.8 mg
 - Vitamín A 11889.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme stranou.
 - 
                                2
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Smícháme je se solamylem a zprudka orestujeme na pánvi na oleji. Přilijeme lžíci vody a sójovou omáčku a provaříme.
 - 
                                3
V jiné nádobě mezitím podusíme se špetkou soli mraženou zeleninu doměkka.
 - 
                                4
K masu přimícháme vařenou rýži, podušenou zeleninu, promícháme a podáváme na listech ledového salátu.