Arléská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 50 g Vepřové maso libové
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Rajčatová šťáva
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 10510.7 mg
  • Vitamín A 10510.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 332.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.

  • 2

    Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.

  • 3

    Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.

  • 4

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.

  • 5

    Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.

  • 6

    Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu