Suppli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 36 g Máslo čerstvé
  • 440 g Rýže loupaná
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 150 g Strouhanka
  • 6 g Bazalka
  • 150 g Mozzarella
  • 500 ml Olej stolní
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1585 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 1381 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 171.1 mg
  • Vláknina 5705.2 mg
  • Vitamín A 5705.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.

  • 2

    Na rozehřátém másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme rýži a krátce osmahneme. Přilijeme naběračku vývaru a necháme vařit do vyvaření, postupně přiléváme vývar. Hotová rýže je al dente.

  • 3

    Odstavíme z plotny, vmícháme strouhaný parmezán a vejce. Vše osolíme a opepříme a necháme rozetřené na plechu vystydnout.

  • 4

    Vychladlé těsto rozdělíme na přibližně 18 kousků, každý v ruce zploštíme, doprostřed dáme kostičku mozzarelly a kousek bazalky, pečlivě zabalíme do knedlíčku. Ten obalíme ve strouhance a dáme na plech.

  • 5

    Připravené krokety osmažíme na dobře rozpáleném oleji cca 4-5 minut každou.

Komentáře k receptu