Račí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 827 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 154.5 mg
 - Vláknina 2235.3 mg
 - Vitamín A 2235.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Podáváme v polévkové míse.