Orientální masové šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 6988 mg
  • Vitamín A 6988 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.

  • 2

    Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.

  • 3

    Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.

  • 4

    Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.

  • 5

    Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.

Komentáře k receptu