Kantonská rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Pórek
  • 1000 g Rýže loupaná
  • 500 g Šunka dušená
  • 400 g Vejce slepičí
  • 50 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Slepice
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 20 g Glutasol
  • 100 g Houby černé
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 2348 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 468.7 mg
  • Vláknina 8271 mg
  • Vitamín A 8271 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a vlijeme do něj rozšlehaná, osolená vejce.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, šunku, vařené slepičí maso, černé houby, podušené žampiony nakrájené na plátky a kapii nakrájenou na jemné plátky a vše pečlivě promícháme s vařenou rýží. Ochutíme solí, pepřem, glutasolem a promícháme.

  • 3

    Vše ještě krátce prohřejeme.

  • 4

    Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu