Uzbecké rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 138 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 95.5 mg
 - Vláknina 8715 mg
 - Vitamín A 8715 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2037.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na malé kousky a dusíme spolu s nakrájenou mrkví doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme přebranou, spařenou rýži, podlijeme vývarem, osolíme a promícháme.
 - 
                                3
V troubě vše dusíme doměkka. Nakonec do pokrmu přidáme kousek másla a povrch posypeme nasekaným koprem.