Rýžovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 94 mg
 - Draslík 97.4 mg
 - Vláknina 5810 mg
 - Vitamín A 5810 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme ji a promastíme máslem.
 - 
                                2
Do vymazané zapékací mísy vložíme rýži, na ni rajčatový protlak a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme krátce zapéci.
 - 
                                3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.