Vepřová kýta s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 6342.2 mg
  • Vitamín A 6342.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.

  • 3

    Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu