Kapustové závitky s kapari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 1624.6 mg
  • Vláknina 13923 mg
  • Vitamín A 13923 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 314.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.

  • 2

    Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem.

  • 5

    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.

  • 6

    Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži.

  • 7

Komentáře k receptu