Vepřové s anýzem a fenyklem
Suroviny
- 60 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Anýz celý
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 4.5 dl Pomerančová šťáva
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pernod
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 874.6 mg
 - Vláknina 4863.5 mg
 - Vitamín A 4863.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.
 - 
                                2
Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.
 - 
                                3
Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.
 - 
                                4
V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                5
Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.