Kuře se sušeným ovocem na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cizrna
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 10 g Švestky sušené
  • 10 g Meruňky sušené
  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 699.2 mg
  • Vláknina 2120.5 mg
  • Vitamín A 2120.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, cizrnu a rozinky namočíme.

  • 3

    Kuře očistíme a rozdělíme na porce.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme porce kuřete a koriandr, smažíme dalších 10 minut. Přidáme rajčata, opepříme a osolíme a po 10 minutách přisypeme okapanou cizrnu a sušené švestky a meruňky. V misce smícháme rajčatový protlak s vývarem, směs nalijeme do pánve a vaříme, dokud kuře a ovoce zcela nezměkne.

  • 5

    Mezitím si ve vroucí vodě uvaříme rýži doměkka.

  • 6

    Až kuře a ovoce změkne, přendáme obsah pánve na talíře a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu